Door o.a. boerderij-educatie proberen we de kloof tussen de stad en het platteland in Nederland te dichten. In China doen ze dit ook, maar dan met een ander doel:
China werkt met meer natuur aan kindvriendelijke steden om bevolkingskrimp tegen te gaan
Huang: “De kinderen hier hebben het van jongs af aan al druk op school. Er is weinig tijd en er is niet veel te doen in de buitenlucht. Alles speelt zich binnenshuis af. Of in luxueuze winkelcentra, bijvoorbeeld.” Dit park moeten kinderen wegtrekken bij hun smartphone of tablet. Weg uit de wolkenkrabber, terug de natuur in.
“Sommige kinderen die je hier ziet zijn geboren tijdens corona, anderen zijn in die tijd opgegroeid”, zegt Huang. Een periode van beperkte bewegingsvrijheid, met harde lockdowns en strenge reisbeperkingen. Eind vorig jaar maakten de autoriteiten daar na drie jaar een einde aan. “Het buitenleven wordt nu echt weer omarmd”, stelt hij.
Huang speelt ook in op de wens van de overheid om het platteland terug te brengen naar de stad. “We proberen ze echt te laten ervaren hoe het is op de boerderij. Door te zien, te voelen en te ruiken steken kinderen meer op dan dat ze uit een boek zouden kunnen leren. Entertainment en educatie in de praktijk dus.”