Ga AAN TAFEL!

AAN TAFEL! is wars van polarisatie, waarbij ogenschijnlijk tegengestelde belangen elkaar vanuit de loopgraven blijven bestoken met eigen argumenten.

We moeten weer AAN TAFEL! met elkaar; in gesprek gaan, naar elkaar luisteren in plaats van louter te zenden. De (eet)tafel is hiervoor bij uitstek de aangewezen metafoor.

Welke mening of opinie je ook hebt, iedere dag opnieuw luidt de vraag: wat eten we vandaag? Aan tafel wordt het eten gezamenlijk geconsumeerd. Aan tafel wordt echter ook de dag doorgenomen, vinden diepere, echte gesprekken plaats. AAN TAFEL! verbindt mensen; niet alleen vanwege het eten, het voedsel, maar bovenal ook door goede gesprekken.

  • AAN TAFEL! = urgent
  • AAN TAFEL! = uitnodigend
  • AAN TAFEL! = persoonlijk
  • AAN TAFEL! = relevant
  • AAN TAFEL! = verbindend
  • AAN TAFEL! = dagelijks ritueel
  • AAN TAFEL! = eten en drinken

In de beeldvorming zal de tafel, afgeleid van het AAN TAFEL! logo, herkenbaar en zichtbaar in allerlei uitingen voorbijkomen.

AAN TAFEL! verbindt, inspireert en draagt actief bij aan het vinden van gezamenlijke oplossingen voor het beheer en de inrichting van het platteland met niet alleen oog voor haar waardevolle rol voor het produceren van voedsel, maar ook een heerlijke plek om te wonen, werken en recreëren. Nederland is een prachtig land waar we TROTS op zijn en dit aan elkaar laten ZIEN.

Hoe kom je aan AAN TAFEL! ?

AAN TAFEL! nodigt twee tafelgasten uit uit twee ogenschijnlijk verschillende ‘werelden’. De tafelgasten zijn uitgesproken en steken hun mening niet onder stoelen of banken. Vooruitlopend op het tafelgesprek worden de tafelgasten separaat geïnterviewd en wordt een ‘portret’ gemaakt. Wie zijn ze? Wat drijft ze? Wat vinden ze van hun tafelgast (en zijn/haar lievelingseten)? En bovenal: hoe denken ze verbinding te kunnen maken met hun tafelgast?

Het tafelgesprek

De tafelgasten komen beiden aan tafel zitten, daarvoor hebben ze elkaar nog niet gezien. Vervolgens start het tafelgesprek: Uitgangspunt: waarin we van mening verschillen is alom bekend, maar waar gaan we elkaar vinden? Welke oplossingen liggen in het verschiet? De tafelgasten kunnen gebruik maken van ‘kletskaarten’ met quotes en stellingen. Belangrijke spelregel is dat ze elkaar laten uitpraten. Hoe het gesprek afloopt, is ongewis. Besluiten ze tot ‘agree to disagree’ of gaan ze echt met elkaar aan tafel en genieten ze na het gesprek van hun favoriete eten?

Wil je deelnemen aan zo’n tafelgesprek en heb je een goede suggestie voor een tafelgast waarmee je fact based een een-op-een gesprek wilt aangaan? Klik op onderstaande button en misschien schuif jij binnenkort aan tafel!

De tafelgesprekken worden via een breed scala aan communicatiekanalen onder de aandacht gebracht.