Burger AAN TAFEL!

Nederland is een multicultureel land waarin zich continu nieuwe eetpatronen, eetgewoonten, bereidingstechnieken en ingrediënten aandienen. Voedselinnovaties vinden niet alleen plaats op het platteland, maar óók in de stad!

Stichting AAN TAFEL! is trots op alle voedselmakers in Nederland: mensen die dagelijks in de weer zijn om voldoende, veilig en gezond voedsel te produceren, te distribueren, te verwerken en te bereiden. Dit zijn dus niet alleen boeren, tuinders en vissers, maar ook iedereen die actief is in de periferie (leveranciers en verwerkende bedrijven). In totaliteit gaat het om pakweg 500.000 banen. Voegen we hier ook de professionele voedselbereiders en -innovators in de stad aan toe dan spreken we nogmaals over vele duizenden banen.

In de mainstream media blijft dit werk vaak ongezien en daardoor ondergewaardeerd. ‘Profeten’ domineren de agenda; voor innovatie is minder aandacht. Gebrek aan kennis over ons mondiale voedselsysteem kan leiden tot ingrijpende (politieke) maatregelen, waarmee Nederland haar toonaangevende positie als kennis-, transfer-, productie- en inspiratieland verliest. 

Stichting AAN TAFEL! faciliteert tafelgesprekken tussen stad en platteland, produceert TROTS&ZIEN documentaires en een gelijknamige dramaserie. We maken impactvolle commercials en stichten een AAN TAFEL! publieke omroepvereniging met evenwichtige aandacht voor voedselprofeten én -tovenaars.

Ga ook AAN TAFEL! door u aan te melden als aspirant-lid van omroepvereniging AAN TAFEL! en/of maak een donatie over aan AAN TAFEL!

Ja, ik ga AAN TAFEL!