TROTS&ZIEN documentaires
TROTS&ZIEN | Aflevering 3 | Van aandachtstrekker naar voortrekker
Goed bos- en groenbeheer helpt de biodiversiteit te behouden door te zorgen voor een gevarieerd en gezond ecosysteem. Dit betekent dat verschillende soorten planten en dieren kunnen floreren. Regelmatig onderhoud, zoals het verwijderen van zieke of dode bomen, voorkomt dat ziektes zich verspreiden en helpt inheemse soorten te beschermen tegen invasieve soorten. Dat zijn planten…
TROTS&ZIEN | Aflevering 2 | Van aandachtstrekker naar voortrekker
Bermen zijn stroken land die langs wegen en paden liggen en die vaak een overgangszone vormen tussen de weg en de sloot. De totale oppervlakte van alle wegbermen in Nederland bedraagt ongeveer 52.000 ha., goed voor 1,24% van het Nederlandse landoppervlak. Bermen bestaan uit gras, bomen en bermplanten. Bermen zijn belangrijk voor een veilige infrastructuur…
TROTS&ZIEN | Aflevering 1 | Van aandachtstrekker naar voortrekker
In Nederland zijn bij benadering 300.000 trekkers geregistreerd. Jaarlijks worden er zo’n 2.500 nieuwe trekkers verkocht. In de publieke media komen trekkers vooral in beeld bij demonstraties en wegblokkades. Maar daar zijn ze toch niet voor gemaakt? Worden ze alleen op het land gebruikt, op het erf van de boerderij of hebben ze ook nog…
Documentaires TROTS & ZIEN
TROTS & ZIEN zijn twee persoonlijkheden die stad en platteland met elkaar verbinden door actief innovaties en trends op het platteland én in de stad te bezoeken, te onderzoeken en in beeld te brengen.
TROTS & ZIEN zijn duo-presentatoren, waarbij TROTS innovatieve technieken op het platteland omarmt en ZIEN kritische vragen stelt. In de stad zijn de rollen omgedraaid en stelt TROTS de kritische vragen terwijl ZIEN uitleg geeft over voedselinnovaties in de (multiculturele) stad.
Onderwerpen die aan de orde kunnen komen:
Stad
- Eiwittransitie
- Stadslandbouw
- Lokaal/Korte keten
- Webwinkels/platforms
- Customised (foodprinting)
- Foodevents
- Voedselverspilling
- Vastleggen koolstof
Platteland
- Dierwelzijn
- Gewasbescherming
- Bodembeheer
- Precisielandbouw
- Verticale landbouw
- Robotica en automatisering
- Agro-ecologie
- Circulaire landbouw