In de laatste uitgave van ‘De Molenaar’, het vakblad voor de diervoederindustrie en dierlijke productieketen in Nederland en België, mocht ik mijn…
Lees verderJaarlijks stelt een onafhankelijke jury een lijst samen van de gevestigde leiders en aanstormende talenten uit de gehele voedselketen. We…
Lees verderJe dagelijkse eten kopen bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers.Zoveel mogelijk eten uit je eigen streek,…
Lees verderWaar komt je eten vandaan en hoe belandt dit op je bord? Veel kinderen hebben geen idee en om die…
Lees verderIn Nederland kunnen we vieren dat we in vrijheid leven. Maar vrijheid is nooit vanzelfsprekend. Daarom gaan we op 5…
Lees verderBoeren zitten in het oog van een heftige storm. Stikstofnormen en nieuwe mestregels zorgen voor onbegrip en boosheid, maar ook…
Lees verderHet lijkt er de laatste tijd op dat sport en natuur steeds minder samen kan gaan. Het gaat slecht met…
Lees verder‘Waar komt jouw dagelijkse brood vandaan?’ Aan tafel. Proeven en praten over jouw dagelijks brood’ is een gezellige en leerzame…
Lees verderNetcongestie is in grote delen van (Noord-)Nederland een aanhoudend probleem. Als een boer volop duurzame energie wil produceren, kan het…
Lees verderAAN TAFEL! biedt een podium aan voedsel innovaties op het platteland én in de stad. Kitchen Republic is zo’n initiatief…
Lees verderOnderzoekers van het lectoraat Duurzame Voedsel- en Zuivelverwerking hebben een doorbraak gerealiseerd in het begrip van duurzaam eten en drinken.…
Lees verderGeen debat zo verhit als het landbouwdebat. Of het nu gaat over stikstof of de economische waarde van de landbouw;…
Lees verder