AAN TAFEL! MEDIA: POLARISEREND OF VERBINDEND

AAN TAFEL! Gesprek Linda En Rens

Afgelopen maandag vond het eerste tafelgesprek plaats. Rens Turk (journalist en verslaggever voor o.a. RTL Nieuws en RTV Noord) en Linda Verriet (voorzitter Producentenorganisatie Varkenshouderij) gingen aan tafel om te praten over de rol van de media. Werkt de media in Nederland polariserend of juist verbindend?

De tafelgasten

Linda representeert de varkenshouderij in Nederland en heeft een uitgesproken mening als het gaat om over hoe de sector in de media wordt neergezet. Zij vindt dat de media een rode loper uitrolt voor activisten. Maar waar is de rode loper voor de agrarische sector en alle positieve ontwikkelingen op het gebied van dierwelzijn en de reductie van emissies?

Rens vertegenwoordigt de media als ervaren journalist en verslaggever. Hij volgt momenteel een leerstoel aan de Academie voor Rechtstaat en Democratie, waarin de vraag centraal staat hoe politiek en media beter kunnen samenwerken. Maar ook: hoe kan de media de politiek juist beter begrijpen?

Het verloop…

Na ontvangst en de visagie werd er bij zowel Rens als Linda een kort interview afgenomen door ‘TROTS’ en ‘ZIEN’: de twee hoofdpersonages van AAN TAFEL! 

TROTS en ZIEN representeren respectievelijk het platteland en de stad. Tevens kregen Linda en Rens een uitleg over de spelregels:

  • Er mag gebruik gemaakt worden van ‘KletsKaarten’ met vragen en quotes
  • Het gesprek speelt zich alleen af tussen de twee tafelgasten, dus zonder presentator of moderator
  • Elkaar laten uitpraten
  • Aan het eind bepalen ze (ieder voor zich) of ze nog een keer samen aan tafel willen voor een diner op kosten van Stichting AAN TAFEL!

Hierna volgde een mooi en open gesprek, met kritische vragen over en weer en ruimte om naar elkaar te luisteren. Een verslag van dit verbindende gesprek wordt binnenkort via de media gedeeld!

Rens en Linda, bedankt voor jullie openheid, bereidwilligheid om naar elkaar te luisteren en samen op zoek te gaan naar verbinding.

Het gesprek was zeker nog niet af. Daarom vervolgen ze binnenkort hun dialoog met een diner op kosten van Stichting AAN TAFEL!

Wil jij ook AAN TAFEL? Een tegengeluid geven op de polarisatie tussen stad en platteland? Geef je op!

Deel dit bericht: