29 oktober 2024: Rabobank en Caring Farmers: een clash van systemen?

AAN-TAFEL-impressie-tafel-1-breed

Pakhuis De Zwijger en AAN TAFEL! nodigen u uit voor het bijwonen van een AAN TAFEL! gesprek tussen Alex Datema (Directeur Food & Agri Rabobank Nederland) en John Arink (Caring Farmers).

Naast Alex Datema en John Arink gaan moderatoren Sara de Boer (Pakhuis De Zwijger) en Wim Groot Koerkamp (AAN TAFEL!) aan tafel.

De landbouwrevolutie: van overvloed naar harmonie

Onder het motto ‘nooit meer honger’ gaf Mansholt na de Tweede Wereldoorlog vorm aan het landbouwbeleid en veranderde in relatief korte tijd schaarste in overvloed. Hierdoor staat Mansholt voor veel mensen symbool voor modernisering, verhoging van productiviteit, mechanisatie en schaalvergroting. Rabobank speelt van oudsher een dominante rol in deze transitie. Op oudere leeftijd zag Mansholt in dat zijn moderne landbouwstrategie uiteindelijk niet houdbaar was voor mens, dier en milieu.

In welke mate is dit inzicht ook zichtbaar in het huidige Nederlandse en Europese landbouwbeleid? Hoe snel is de gewenste voedseltransitie haalbaar? Gaat het snel genoeg? Wat is de invloed/impact van Rabobank en die van Caring Farmers? Aan welke knoppen kunnen Rabobank en Caring Farmers draaien? Hoe kunnen we elkaar concreet helpen om echte stappen te zetten? Krijgen de koplopers voldoende steun van Rabobank? Maar ook: hoe zorgen we voor commitment bij de ‘gangbare’ boeren?

Naast het gesprek aan tafel is er ruimte voor vragen uit de zaal. Het bijwonen van dit tafelgesprek is gratis. Meld je komst aan, want vol is vol!


Datum: 29 oktober 2024
Locatie: Pakhuis De Zwijger


Deel dit bericht: