Het voedselsysteem is verschrikkelijk en tegelijkertijd beter dan ooit

Boter Kaas en Havermelk

Donderdagmiddag 14 november presenteerde Joris Lohman zijn boek ‘Boter, kaas en havermelk’ op melkveebedrijf Mariahoeve van Geertjan en Nathalie Kloosterboer in Oxe (Deventer).

Lohman: ‘Als je de krant leest over de landbouw, voedingsdeskundigen volgt of een documentaire of actualiteitenprogramma kijkt, trek je waarschijnlijk een akelige conclusie: het is goed mis, het voedselsysteem is kapot, het is vijf voor twaalf, we moeten het fiksen, de landbouw moet op zijn kop, en de voedingsindustrie moet worden afgebroken. De werkelijkheid blijkt toch minder zwart-wit te zijn: het voedselsysteem is verschrikkelijk en tegelijkertijd beter dan ooit. Waar we echter vooral aan moeten werken is hoe het nog veel en veel beter kan.’

In de als huiskamer ingerichte ontvangstruimte ontspon zich vervolgens een mooie dialoog tussen Joris Lohman, Geertjan Kloosterboer en de bezoekers over de transitie van het voedselsysteem. Wim Groot Koerkamp trad namens Stichting AAN TAFEL! op als gespreksleider. Het boek ‘Boter, kaas en havermelk’ werd aansluitend gretig afgenomen, uiteraard voorzien van een signering door auteur Lohman.

Deel dit bericht: