Voldoende voedsel voor iedereen

Wereldvoedseldag_161023

Meer dan 840 miljoen mensen in de wereld hebben dagelijks niet genoeg voedsel en schoon drinkwater. Elke dag sterven er circa 24 duizend mensen aan honger en de gevolgen daaraan, circa 18 duizend daarvan zijn kinderen onder de vijf jaar.*

De lancering van AAN TAFEL! op maandag 16 oktober 2023 is een bewuste keuze. 16 oktober is Wereldvoedseldag; een dag waarop voedsel centraal staat en er wereldwijd aandacht voor voedselzekerheid in de wereld wordt gevraagd.

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (Food and Agriculture Organization, FAO) is een gespecialiseerde organisatie van de VN die tot doel heeft om de honger in de wereld te bestrijden.

De FAO probeert deze doelstelling op vier manieren te bereiken:

  1. Door hulp te bieden aan ontwikkelingslanden;
  2. Door informatie te verstrekken over voedsel, landbouw, tuinbouw, bosbouw en visserij;
  3. Door advies te geven aan overheden;
  4. Door een neutraal platform te bieden waarop discussie kan plaatsvinden en beleid kan worden ontwikkeld over grote voedsel- en landbouwaangelegenheden.

AAN TAFEL! vormt een intermediair tussen stad en platteland om samen op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen om voedselzekerheid te borgen in combinatie met het behoud en verbeteren van het ecosysteem.

* Bron: FAO, UNICEF

Deel dit bericht: