Agribusiness moet kleur bekennen

Uitgelichteafbeelding2_Do-or-Die

‘DO OR DIE’

Onlangs maakte ASML bekend de uitbreiding van haar productie mogelijk buiten Nederland te zoeken, waarmee het aansluit in het rijtje van Shell, Unilever, DSM en Boskalis. Het kenmerkt de mondigheid van toonaangevende Nederlandse bedrijven in de maatschappelijke discussie. Welke activiteiten achten we wenselijk in Nederland? Hoe is het vestigingsklimaat op korte en lange termijn? 

Aanhoudende negatieve berichtgeving over de land- en tuinbouw maakt dat niet alleen boeren en tuinders, maar ook toeleveranciers en verwerkers zich grote zorgen maken. In tegenstelling tot ASML, Shell, Unilever en DSM en demonstrerende boeren blijven deze bedrijven oorverdovend stil. Verwachten ze dat de demonstrerende boeren de hete kolen voor ze uit het vuur halen? Of hebben ze de hoop op Nederland als toonaangevend land voor de productie van veilig, gezond en voldoende voedsel al opgegeven?  

AAN TAFEL! daagt toonaangevende bedrijven in de agri-periferie uit hun oplossingen en innovaties onder de aandacht te brengen van het Nederlandse publiek. Burgers hebben geen weet van waar hun voedsel vandaan komt en hoeveel inspanningen er dagelijks door pakweg 500.000 mensen worden geleverd om Nederland van voedsel te voorzien. In de mainstreammedia krijgen deze activiteiten en innovaties amper aandacht.

Stichting AAN TAFEL! faciliteert tafelgesprekken tussen stad en platteland, produceert TROTS&ZIEN documentaires en een gelijknamige dramaserie. We maken impactvolle commercials en stichten een AAN TAFEL! publieke omroepvereniging met evenwichtige aandacht voor voedselprofeten én -tovenaars.

AAN TAFEL! biedt kortom hét podium om het Nederlandse publiek te bereiken. Naast consumenten en het onderwijsveld worden hiermee eveneens influencers, de pers, beleidsmakers en politici bereikt. Want kennisoverdracht leidt tot begrip, begrip tot waardering en waardering voor ‘a license to produce’. We zorgen ervoor dat u aan tafel zit en niet op het menu staat!

ZET JE INNOVATIE AAN TAFEL!

Deel dit bericht: