Theaterstuk De Melkbus

De Melkbus_uitgelichte afbeelding

Inspirerende ontmoeting tussen stad en platteland

Jeugdvrienden Ton en Gerrie treffen elkaar net buiten hun ouderlijk dorp bij de bushalte. Waar Gerrie in het dorp is gebleven en de boerderij van haar ouders heeft overgenomen is Ton naar de stad getrokken om acteur te worden. De verschillen kunnen niet groter, maar wanneer de bus op zich laat wachten, blijkt dat ze misschien wel meer gemeen hebben dan ze willen toegeven.

Het halfuur durende theaterstuk kijkt op komische wijze en veel zelfspot naar de huidige stand van zaken in de landbouw. Er wordt gezocht naar perspectief voor met name jonge agrarische ondernemers.

Theaterstuk De Melkbus is een samenwerking tussen LTO Noord, NAJK en Food Hub en vormt een prima katalysator voor levendige discussies en gesprekken tijdens jongerenbijeenkomsten. Is de kloof tussen stad en platteland werkelijk zo groot of is het vooral een kwestie dat we simpelweg meer met elkaar AAN TAFEL! moeten gaan?

Geïnteresseerd in de opvoering van De Melkbus op jouw jongerenevent? Voor vragen en boekingen ga naar https://melkbustheater.nl/

Deel dit bericht: