Proeven & praten over ons dagelijks brood

Proeven&Praten

‘Waar komt jouw dagelijkse brood vandaan?’ Aan tafel. Proeven en praten over jouw dagelijks brood’ is een gezellige en leerzame manier om inzicht te krijgen in ons complexe voedselsysteem. Bereid samen een heerlijk driegangenmenu en luister tijdens de maaltijd welke weg de producten op je bord hebben afgelegd.

Vind jij het hele vraagstuk rondom stikstof en boeren ook ingewikkeld? ‘Aan tafel – proeven en praten over ons dagelijks’ brood’ is een leuke en leerzame manier om inzicht te krijgen in ons complexe voedselsysteem. Bereid samen een heerlijk driegangenmenu en luister tijdens de maaltijd welke weg de producten op je bord hebben afgelegd. Je maakt kennis met consumenten en boeren én met de dilemma’s waar ze voor staan. Keuzes die te maken hebben met onze zorg voor de schepping, de kwaliteit van de bodem en het stimuleren en behouden van diversiteit. ‘Aan tafel’ is een gratis werkvorm voor je kerk, familie, wijk of vereniging.

Proeven & praten aan tafel:

  • Open in gesprek

Door samen te eten en stil te staan bij de weg die je voedsel aflegt, is er alle ruimte om met elkaar oprecht in gesprek te gaan.

  • Met al je zintuigen

Door de verhalen te luisteren tijdens het eten, prikkel je al je zintuigen. Zo voel, hoor, proef en zie je wat je eet. Dit maakt deze werkvorm een hele beleving.

  • Samen lerend eten

Door gespreksvragen ga je met elkaar aan de slag. Je leert over het voedselsysteem, door samen te proeven en te praten. Dichtbij de praktijk en lekker!

Meer info: Proeven en Praten (https://proevenpraten.nl/) over ons dagelijks brood is een samenwerking van A Rocha (https://www.arocha.nl/nl/), Protestantse Kerk Nederland (https://protestantsekerk.nl/) en Micha Nederland (https://michanederland.nl/).

Maak aan tafel kennis met consumenten en boeren én de dilemma's waar ze voor staan.

Deel dit bericht: