Koppert Cress: voedselinnovator pur sang

TURKSE KESKUL (MELK- EN AMANDELPUDDING)

In een wereldwijd landschap maakt Koppert Cress met haar smaaksensaties een ware verbinding tussen tuinbouw en gastronomie door te genieten van de wonderen die de natuur ons biedt.

Koppert Cress is gelegen in het Westland in Nederland en is een teler van natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Het assortiment bestaat uit vers gekiemde plantjes (cressen) en andere eetbare bloemen en bladeren (specialties) verzameld van 100% natuurlijke, aromatische planten.

Het succes van Koppert Cress is volledig afhankelijk van de erkenning en acceptatie door de professionele gebruiker. Smaak is daarin leidend. Maar er is meer dan smaak. Eigenaar Rob Baan besefte al vroeg dat gezonde voeding een steeds belangrijkere rol gaat spelen en waar we ons steeds meer mee bezig zullen houden. Het bedrijf heeft als missie gekozen “Let’s change the way we look at food”.

‘Practice what you preach’

Een logische gevolgtrekking van deze zienswijze is de werkkostenregeling van het bedrijf, waarbij gezonde lunches gratis aan de medewerkers worden aangeboden. De Belastingdienst was aanvankelijk van mening dat deze lunches wél belastbaar dienden te zijn, maar de Hoge Raad heeft Koppert Cress 24 mei jl. in het gelijk gesteld. Rob Baan: “Euforisch met deze uitspraak. Gezond verstand blijkt doorslaggevend: een gezonde lunch. Baanbrekend voor werkgevers en werknemers in Nederland.”

Op de website vindt de professionele gebruiker een rijke keuze aan gastronomische recepten en meesterwerken. Ga mee op smaakreis met Koppert Cress >>

ALGAE POWDER BROOD

Deel dit bericht: