Kiplekker AAN TAFEL!

Kip.Lekker_uitgelichte afbeelding

Stichting Kip.Kiplekker heeft als doel om burgers en consumenten op een goede en eerlijke manier te informeren over de productie van pluimveevlees. Door pluimveebedrijven open te stellen, op tal van evenementen aanwezig te zijn en te vertellen over de pluimveesector wil Kip.Kiplekker het maatschappelijk draagvlak voor de sector vergroten en mensen laten genieten van een stukje verantwoord en lekker kippenvlees.

Leer alles over kip

Kip.Kiplekker biedt een interessant lespakket voor scholen over de pluimveehouderij. Het lespakket geeft scholieren een kijkje in de kipketen, een genuanceerd beeld over het welzijn en de gezondheid van kippen en alles wat je moet weten over kipproducten en voedselveiligheid. Dit lespakket is bedoeld voor leerlingen van groep 6 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Kiplekker in de klas

Het lespakket ‘Kip in de klas’ bestaat uit een werkboek, aangevuld met een klassikaal te gebruiken digibord met onder andere videobeelden en een quiz. Daarnaast zijn verdiepende infographics en een docentenhandleiding beschikbaar. Het lespakket is bedoeld voor twee lessen; de eerste met het thema ‘Kip in de keten’ en de tweede gaat over ‘Kip op je bord’.

Het lespakket is voor docenten gratis te bestellen op https://kipkiplekker.nl/kip-op-school/

Deel dit bericht: