Tot 14 keer meer opbrengst op dezelfde vierkante meters met 95% minder water en geen chemicaliën gebruik

EatThis-Manifesto

EatThis is een netwerk van internationale, particuliere bedrijven, actief in de voedingstuinbouw, die ernaar streven hun sector nauwer met de samenleving te verbinden door duurzame oplossingen te delen met betrekking tot de toekomst van voedsel.

EatThis planet

Tegen 2050 zal de aarde er 2 miljard extra inwoners bij hebben. Tegelijkertijd zullen grote delen van de wereld te maken krijgen met droogtes en waterschaarste, wat de regionale voedselzekerheid sterk zal beïnvloeden. Op kortere termijn neemt obesitas in een alarmerend tempo toe. En om de klimaatdoelen van Parijs 2015 te bereiken, moeten de CO2-uitstoot worden verminderd. Combineer dat met een toename van 100% in watergebruik in de landbouw sinds 1960 en een sterke afname van biodiversiteit, en je hebt een van de meest dringende kwesties van onze tijd.

EatThis missie

We moeten een antwoord vinden op de vraag hoe we de wereld kunnen voeden zonder de planeet te schaden. Zorgen voor onze huidige generaties, terwijl we de aarde behouden voor toekomstige generaties. Om dit te bereiken, moeten we samenwerken. Verbinden met de samenleving. We moeten mogelijkheden en innovatie omarmen en samenwerken met ontwerpers, economen, politici en creatieve denkers om met nieuwe ideeën voor de toekomst van voedsel te komen.
Maar bovenal moeten we leren van de natuur. De natuur heeft processen al lang voordat wij betrokken raakten geperfectioneerd. Door de natuur als onze leraar te zien, kunnen we doen wat altijd mogelijk is geweest: de wereld voeden.

Eatthis. Laat je inspireren >>

Deel dit bericht: