GRONDPROEVEN

GRONDPROEVEN-5

Muzikale voorstelling
inclusief driegangendiner

In deze muzikale locatievoorstelling strijden twee generaties akkerbouwers voor de toekomst van het familiebedrijf. Een jonge boerin wil zorgen voor een gezonde bodem door niet meer te spuiten. Terwijl de temperatuur stijgt en het steeds warmer wordt, vreest haar vader voor het mislukken van de oogst. Grondproeven is een voorstelling over de moed om te veranderen, mee te bewegen met de natuur en nieuwe uitdagingen.

“Krachtige muzikale voorstelling die de verbondenheid tussen boeren en hun grond voelbaar maakt.”- bezoeker

Je bent welkom op een akkerbouwbedrijf waar tussen de kuubkisten wordt gespeeld, gemusiceerd en gekookt. Ervaar de trots en de dilemma’s van akkerbouwers en proef ondertussen van een culinair driegangendiner dat tussen de scènes wordt geserveerd. Chefs bereiden en serveren ter plekke smakelijke en kleurrijke gerechten met de groenten van de aangrenzende akkers in de hoofdrol, plus wat eetbare kruiden uit de akkerranden. Elk gerecht is een klein kunstwerkje, met aandacht en liefde bereid.

Het concept en regie van Grondproeven is in handen van Titia Bouwmeester, tekst door Danielle van Vree en muziek gecomponeerd door Ben van Bueren. Het spel wordt vertolkt door Esther Ymkje van Steenis, Rogier Schippers, Danielle van Vree en spelregie van Dorien Folkers.

‘We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de toekomst van ons voedsel, het verhaal van de boer is ook ons verhaal’, aldus Titia Bouwmeester. 

De voorstelling is een coproductie van theatergezelschap 5eKwartier en Schouwburg De Lawei en is onderdeel van Festival Simmerdeis. Grondproeven speelt van 19 juni t/m 6 juli elke woensdag tot en met zaterdag. Locatie: Maatschap van der Bos-Weidenaar, Witmonnikswei 1, Holwerd

Deel dit bericht: