Na vijftien jaar reizen door het voedselsysteem en honderden keren ‘transitiecollege’ geven, wist AAN TAFEL! ambassadeur Joris Lohman wat hem te doen stond: zijn kennis, ideeën en opvattingen in een boek gieten. Het basisboek voor iedereen in het voedselsysteem – oftewel iedereen, want eten doen we allemaal. ‘Boter, kaas en havermelk’ verscheen 27 september jl. bij Unieboek Het Spectrum.
Lohman maakt een rondgang door Nederland om zijn boek te promoten. Donderdagmiddag 14 november a.s., aanvang 15:00 uur, presenteert Lohman zijn boek op melkveebedrijf Mariahoeve in Oxe (Oxersteeg 21, 7428 MC Deventer). Joris gaat aan tafel met melkveehouder Geertjan Kloosterboer en Wim Groot Koerkamp, founder van AAN TAFEL!, een stichting die als doel heeft de kloof tussen stad en platteland te dichten.
In zijn boek ‘Boter, kaas en havermelk, maakt Lohman korte metten met de droombeelden van groene idealisten, maar ziet hij ook dat technologie niet alles op kan lossen. Uiteindelijk weet hij een complexe realiteit te vertalen naar een hoopgevend verhaal over de toekomst van ons eten – inclusief een eenvoudige lijst boodschappentips waarmee de lezer met een gerust hart door de supermarktschappen kan navigeren.
‘Boter, kaas en havermelk’: dit boek legt uit waarover je je nou écht druk moet maken