Wereldvoedseldag, 1 jaar AAN TAFEL!

16 oktober is het Wereldvoedseldag: een jaarlijkse internationale dag die in het leven is geroepen door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) in 1979. Het doel van Wereldvoedseldag is om aandacht te vestigen op het belang van voedselzekerheid, de strijd tegen honger en ondervoeding en duurzame voedselsystemen wereldwijd.

Eten, een ogenschijnlijke vanzelfsprekendheid voor miljarden mensen op aarde. Toch zijn er honderden miljoenen mensen waarvoor dit niet geldt. Zij hebben niet genoeg voedsel en schoon drinkwater, waardoor iedere dag opnieuw een beproeving is. Elke dag sterven er 24.000 mensen door honger, circa 18.000 daarvan zijn kinderen onder de vijf jaar.

Vandaag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag: een jaarlijkse internationale dag die in het leven is geroepen door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) in 1979. Het doel van Wereldvoedseldag is om aandacht te vestigen op het belang van voedselzekerheid, de strijd tegen honger en ondervoeding en duurzame voedselsystemen wereldwijd.

Bovenal dient Wereldvoedseldag als een oproep tot actie aan individuen, bedrijven en overheden; een aanmoediging om bij te dragen aan duurzamere en eerlijkere voedselsystemen.

Het wekt geen verbazing dat Stichting AAN TAFEL! een jaar geleden op Wereldvoedseldag is opgericht. Sindsdien hebben we acht verbindende AAN TAFEL! gesprekken gefaciliteerd en geniet AAN TAFEL! bekendheid bij voedselmakers, incluis ngo’s, branche- en producentenorganisaties.

Momenteel vinden filmopnames voor meerdere TROTS&ZIEN documentaires plaats, welke evenals de tafelgesprekken met een groot Nederlands publiek zullen worden gedeeld.

Impact en zichtbaarheid van voedselinnovaties bij consumenten in de mainstream media zijn nodig om de negativiteit en polarisatie te doorbreken. Nederland heeft veel om TROTS op te zijn, we moeten het elkaar laten ZIEN; met meer dan 14 miljoen vertoningen is AAN TAFEL! op de goede weg! Wat doe jij?

Deel dit bericht: