Drijvende boerderij brengt boer en voedsel in de stad

Floating Farm

Sinds mei 2019 is in Rotterdam de eerste drijvende boerderij ter wereld operationeel. Duizenden mensen uit de hele wereld zijn inmiddels een kijkje komen nemen. Floating Farm produceert gezond voedsel in steden, dicht bij de consument. Op een duurzame, innovatieve, transparante manier met dierenwelzijn als topprioriteit.

Voor de Floating Farm is het belangrijk om voedselverliezen tegen te gaan, transport van voedsel te reduceren en de kwaliteit van het voedsel te verbeteren. Breng de boerderij terug in de stad als onderdeel van een schone, leefbare en bewuste stads-transformatie. Floating Farm noemt dat ‘Transfarmation‘.

AAN TAFEL! bezocht samen met Montreal Solutions de Floating Farm in Rotterdam

Circulaire ontwikkeling

Floating Farm staat voor circulair boeren: naast het leveren van verse zuivel aan de stad bestaat een zo groot mogelijk deel van de gebruikte grondstoffen, waaronder het rantsoen van de koeien, uit reststromen uit diezelfde stad. Zo krijgen de melkkoeien bierbostel gevoerd van een aantal Rotterdamse brouwerijen, brood van Rotterdamse bakkers en gras van Feyenoord.

Floating Farm brengt de boerderij naar de stad

Meten is weten

Dankzij de inzet van geavanceerde meet- en sensortechnieken wordt de impact van de drijvende boerderij op haar directe omgeving vastgelegd. Jurgen Vreugdenhil van leverancier Montreal Solutions legt uit: ‘Allerlei data wordt realtime vastgelegd teneinde de productie en logistiek te optimaliseren, resulterend in een minimale footprint.’

Nederland heeft veel om TROTS op te zijn, we moeten het elkaar laten ZIEN!

Meer informatie >>

Deel dit bericht: