POV: “Media en politici wakkeren polarisatie aan.”

Linda Verriet POV

Met name eindredacteuren die in hun drang om zoveel mogelijk clicks te scoren koppen overdrijven, wakkeren de polarisatie aan. Samen met politici, die willen scoren in de media.

Dat zegt POV voorzitter Linda Verriet in gesprek met journalist Rens Turk , in het kader van het project ‘Nederland aan Tafel’, van o.a. Wim Groot Koerkamp. In deze video komt aan de hand van een aantal stellingen en uitspraken ter sprake dat de varkenshouderij volgens Verriet last heeft van de polarisatie. Daarbij doelt ze bijvoorbeeld op de termen megastal en bio-industrie, die volgens haar overdreven zijn.

Gekke dingen doen

Ook kaart ze aan dat goed nieuws, bijvoorbeeld dat de CO2 footprint reductie door de varkenshouderij sinds 1992 50 procent bedraagt, door de media niet wordt opgepakt. Maar een klimaatactivist die eigenlijk niets nieuws te vertellen heeft krijgt op hetzelfde moment wel aandacht. Dat komt omdat die demonstrant dan wellicht iets geks heeft gedaan, denkt Rens Turk. Daardoor wordt het opgepakt.

Verriet en Turk zijn het er samen over eens dat eindredacteuren die koppen van artikelen, bedacht door collega redacteuren, aandikken de polarisering aanwakkeren. Dat doen ze om zoveel mogelijk clicks te scoren.

Tafelgesprekken serie

De video is de eerste in een serie getiteld: ‘Nederland aan tafel.’ Een initiatief dat mede is opgezet door Wim Groot Koerkamp. Hij is bekend is van onder meer marketingbureau ReMarkAble en de Boer Burger Beweging.

,,Er wordt vaak een beeld in de media geschetst dat de stad en en het platteland tegenover elkaar zouden staan’’, zegt Groot Koerkamp. ,,Maar wij willen juist in dit gepolariseerde landschap de verbinding zoeken. En wat verbindt de mensen uit de stad met de boeren van het platteland? Juist, het eten. Dat is de verbinding. Wij willen mensen dus samen aan tafel brengen, want daar ontstaan ook de beste gesprekken. Het project staat los van de BBB. ’’

Bron: https://www.pigbusiness.nl/artikel/911057-pov-media-en-politici-wakkeren-polarisering-aan/

Deel dit bericht: